Stbutiken

Onlineshopping har under de senaste tiden vuxit i popularitet. Idag kan du nästintill köpa allt på nätet, alltifrån kläder, mobiltelefoner till försäkringar. Några som har hakat på den här trenden är fackförbundet ST, som är ett partipolitiskt obundet fackförbund. De har skapat sin alldeles egna webbshop där medlemmar kan välja och vraka mellan både roliga och användbara produkter för deras fritid eller på jobbet. Varav många utav produkterna har exklusiva rabatter.

Vad är fackförbundet ST?

Fackförbundet ST är det största förbundet inom statlig verksamhet. Idag har de över 95000 medlemmar som jobbar inom Sveriges statliga myndigheter och verk, såsom universitet, högskolor och bolag med statligt uppdrag. Jämfört med andra fackförbund är de medlem i TCO och är inte kopplat till något parti. Mycket tack vare sin långa erfarenhet stora organisation besitter fackförbundet på en unik branschkunskap. Således kan de erbjuda en rad av service och produkter åt medlemmar i facket och de som är med i kollektivavtal st.

Vad gör fackförbundet?

Deras målsättning är att alla deras medlemmar och anställda på statligt uppdrag ska ha de bästa förutsättningarna att göra ett så gott jobb som möjligt. Exempelvis inkluderar det att:

 • Förhandla bättre villkor och lön för statligt anställda
 • Erbjuda juridisk expertis inom arbetsrätt för medlemmar i st kollektivavtal
 • Vara ett stöd eller ge råd och vägledning på arbetsplatsen
 • Erbjuda försäkringar och medlemslån med exklusiva rabatter
 • Jobba dagligen för att förbättra din arbetsplats, alltifrån lokalt till politiskt
 • Sam osa = bra arbetsmiljö

Alla bolag som har accepterat kollektivavtal st följer de strikta regler som fackförbundet har avtalat fram. Alltifrån regler som gäller avtalade ingångslöner, bestämmelser gällande arbetstider och olika rättigheter vid varsel.

Vad är ST butiken?

Sedan ett tag tillbaka har fackförbundet ST lanserat sin egen nätbutik. Idag kan alla som är medlem i st kollektivavtal och facket beställa produkter från deras exklusiva nätbutik. Den har bland annat blivit ett uppskattat inslag för deras medlemmar. Mycket tack vare deras rabatterade profilprodukter och varierande utbud, med över 50.000 märkesprodukter med ST loggan på. Till exempel säljer de studentaffischer, gummiarmband och muggar.

Vad är leveranstiderna och övriga för butiken?

Leveranstiderna skiljer sig något åt beroende på vart i landet du bor och vilken produkt du har beställt. Till exempel tar det 2-5 dagar med företagspaket för lagerförda produkter. Andra produkter såsom profilkläder tar cirka 10 arbetsdagar efter orderdatum. För att se den estimerade leveranstiden för din vara kan du läsa texten på produkten i deras nätbutik. Andra viktiga villkor inkluderar:

 • Betalningsvillkor – Regionkontor och klubbar faktureras via Payer och övriga produkter faktureras direkt med Rich Port AB. Privatpersoner, klubb eller företag kan handla via internetbanken eller faktura mot kreditkort.
 • Priser – Alla deras priser är skrivna inklusive moms.
 • Returer – De erbjuder retur på varor som du inte är nöjd med eller önskar att byta till en annan storlek. Du kan returnera din vara genom att använda retursedeln som följer med leveransen.
 • Särskilda retur regler – Du har ingen returrätt på alla de produkter som har beställts med eget tryck. Så vidare varan inte är defekt.
 • Ångerrätt – I likhet med reglerna i Sverige ger nätbutiken dig en 14 dagars ångerrätt.

Vad är fördelarna med butiken?

Om du har st kollektivavtal eller är medlem i facket bör du kika på deras nätbutik. För dig som medlem finns det nämligen flera fördelar. För det första har de över 50.000 produkter på hemsidan som du kan välja mellan. Bland annat kan du hitta fina klockor, bekväma kavajer och stiliga örhängen. För det andra har produkterna förmånliga priser och de har regelbundet några varor på rea – så du kan verkligen göra några kap! Sist men inte minst, kan du beställa nödvändiga produkter till jobbet med ST loggan på. Alltifrån konferensblock, klistermärken till vattenflaskor.

Andra Tips

Är du intresserad att beställa något ifrån deras butik? Läs detta erbjudande! Just nu erbjuder de en extra rabatt på beställningen. För att utnyttja rabatten anger du ST10% vid självaste registreringen. Gå med i ST Direkt och beställ dina profilprodukter.