Bygga tvätthall

Vi på Högtryckscenter bygger tvätthallar enligt kundens behov. Med att bygga tvätthall har vi redan lång erfarenhet. Därtill också med att montera högtryckstvätt, doseringsutrustning samt kompletta skensystem. Vi har nämligen monterat tvätthallar åt kunder redan sedan mitten av 1980-talet. Vi jobbar tätt med våra kunder för att få fram just en sådan hall kunden önskar. Våra tvätthallar förbättrar kundens jobb och minimerar också driftstopp.

Varför ska du bygga tvätthall?

Då du jobbar med ekonomisk tvätt av personbilar, lastbilar eller andra fordon behöver du därmed en bra tvätthall för att således få bästa resultat. Vi samarbetar med dig och kommer fram till den mest fördelaktiga, samt bästa lösningen för dina önskemål. Du får då en sådan tvätthall som passar bäst för era ändamål i fråga om skensystem, takarm och slangvindor. Vi tillverkar då hela tvätthallen och har flera samarbetspartners. Det kan vara fråga om väggtillverkare, golvslipare och elföretag. Därtill kan du via oss också få betalningen gjord via ett betalningssystem. Vi tar också fram ett komplett reningssystem samt oljeskiljare helt som du vill.

Kem och påläggning

Det vanligaste sättet, hos våra kunder, av påläggning av kem är att använda skum. Vilket också är det effektivaste sättet att göra detta på. Det sparar nämligen på förbrukningen av kem, samt är också mera tidseffektiv. Då kem blir bundet i skumform minskar även aerosolerna i luften.

Högtryckstvättar och våtdammsugare

Med högtryckstvättar och skurmaskiner där vi använder kallt vatten har vi stationär kallvatten, som då är monterad på en vägg eller sitter på ett golvstativ. Den har ett arbetstryck på 160 bar och har en vattenmängd på 19 l per minut. Därmed är den perfekt för mindre tvätthallar, men även till exempel för mindre lantbruk, slakterier, garage och bagerier. Du kan även använda den vid din simbassäng. Vi rekommenderar märken som Nilfisk.

Kallvattentvättar

Kallvattentvättarna är lätta att förflytta, då de är försedda med hjul. De har bra rengöringseffekt, professionell spolutrustning och är ergonomiska att använda. Kallvattentvättarna är utvecklade för semiprofessionell användning för daglig bruk. Det finns modeller som är försedda med slangrulle eller så hänger slangen på en skild ställning. Dessa är bra att använda på mindre byggarbetsplatser, av hantverkare och för uthyrning. De har Axialkolvpump och även mässingtoppstycke. En automatisk start och stop finns installerad och den har en intern keminjektor med både sugslang samt doseringsventil. Kemtanken i storleken 2 liter är integrerad, men den är dock avtagbar. Högtrycksslangen är stålarmerad, så den håller bra i användningen.

En större modell är mera robust och kompakt, den är utrustad med en 1450 varvs motor, den har även mässingstopp och är utrustad med 3 keramiska kolvar. Därtill har den en slangrulle, där en 15 meter lång högtrycksslang är rullad. Sedan har den också en skumutrustning samt spolrör som har ett roterande munstycke. Arbetstrycket på denna modell är 180 bar, den har en vattenmängd på 11 liter per minut.

Hetvattentvättar

Som hetvattentvättar kan du välja på ett alternativ med helt elektriskt uppvärmd hetvatten. Den har hög prestanda och samtidigt har den låga driftskostnader, är mycket enkel att använda och har därtill bra rengöringseffekt. Du kan också välja en som använder både el och diesel. Motorn är då driven av el och där pannan är driven av diesel. Denna modell är en perfekt lösning då du inte har el nära till hands. Den kan själv suga upp vatten från till exempel en brunn, en å eller ett kärl där du har vatten, som en tank eller ett släp. De har låg ljudnivå och är även försedd med start och stopinpulser till motorn, som gör att den är bekväm att använda. Vi har flera modeller att välja på, exempelvis också en på hjul, så kan du också lätt flytta på den.