Varför ska man installera solpaneler

Att installera solceller Stockholm är rätt vanligt, även i resten av landet installeras det solpaneler. Elektriker Stockholm får varje månad förfrågningar om installation av paneler. Det är inte ovanligt att man i samband med installation av solpaneler även installerar laddstolpe till sitt elektriska fordon.

Man vill såklart installera så många solceller som möjligt för att öka takten det kompenserar tillbaka sin ekonomiska investering. Installerar man en för liten anläggning så märks det inte så stor skillnad i efterhand. Det är viktigt att maximera så mycket man kan. Tyvärr så finns det begränsningar om man ska dra vissa fördelar som skattereduktion och att sälja tillbaka till elnätet.
Investerar man utan statligt stöd tar det längre tid innan investeringen betalar sig själv men har mer fria händer. Man kan skapa lagring av energi som används när det inte tillverkas tillräckligt mycket elektricitet av solljuset.

Det vanligaste är batteribanker men vissa tar och kompletterar det med bränsleceller.  Det finns teknik som omvandlar överskottsenergi till vätgas som man lagrar. Vid behov så förbränner man vätgasen tillbaka till elektricitet.
För ett större system bör man förhålla sig till fastighetens huvudsäkring.

Vanliga hus har en huvudsäkring på 16A och har en maxeffekt på cirka 11 kW för växelriktaren. Har man ett överdimensionerat system så får man höra av sig till sitt elbolag för att se vad för möjligheter man har. Gör som vi andra och skaffa en Solcellsanläggning redan idag.