Vad är en nikotinpåse?

Du kanske har hört uttrycket nikotinpåse men inte vet vad det är.

Tobaksfri snus kallas för nikotinpåsar eftersom vissa inte vill kalla det för snus på grund av att produkten saknar tobak.
Små prillor som innehåller nikotin och smakämnen ihop med naturliga växtfibrer.

Det finns fördelar med nikotinpåsar som gör att man föredrar detta över traditionellt snus och det tillkommer nya smaker regelbundet.
Eftersom man inte längre behöver ta hänsyn till smaken av tobak som är rätt stark och som tar över det mesta så kan man ha lite mer annorlunda smaksättningar.

BLCK Watermelon smakar solmogen vattenmelon och är en ny favorit hos många.

Dom som slutat röka för att börja snusa men som inte gillar smaken bör prova tobaksfritt alternativ som är väldigt annorlunda.
När man öppnar en dosa med tobaksfritt snus så möts man av små torra vita prillor och en frisk doft.

Lips Strawberry smakar mogna jordgubbar och har en naturtrogen smakbild lite åt godishållet.

Det finns många smaksättningar som överraskar men även några klassiska som mint, enbär och bergamott. Det man ska hålla koll på är nikotinstyrkan och vad man själv är vad med, en normal prilla ligger mellan fem och tio mg/g nikotin när en tobaksfri variant kan utan problem ligga på det dubbla eller mer.

77 Raspberry är en snus med härlig frisk hallonsmak utan att det smakar kemiskt.

Det finns märken som är extremt starka som ligger på 50 mg/g för dom som vanligtvis brukar ta en näve grovsnus eller har flera prillor inne samtidigt för att bli tillfredsställda.
Är man rökare så är tobaksfritt snus ett utmärkt alternativ eftersom man inte behöver tvingas att vänja sig med en smak som man inte gillar. Dessutom så är det ett utmärkt alternativ för att kunna trappa ner sitt nikotinbehov genom att använda sorter med ett lägre nikotinvärde.