Byta fönster och spara energi

Att byta ut gamla glasfönster med nya dubbelisolerade fönster kan ge en av de största energibesparingarna för ditt hem, likaså att byta ytterdörr. Med ett fönsterbyte Luleå kan du dra många fina fördelar från det. Moderna fönster har två eller tre glasrutor med ett isolerande luftutrymme mellan. Fönstren av högre kvalitet har också en inert gas som argon mellan glasrutorna, vilket leder till en ännu större isoleringsfaktor.

Olika märkningar

Därtill kommer att många moderna fönster går ett steg längre och har en speciell beläggning applicerad på glaset. Denna beläggning innehåller metallpartiklar som saktar ner värmeförlusten på vintern samt minskar värmestegringen på sommaren. I Sverige har vi EQ-märkning på fönster. EQ talar om hur energieffektiva fönstren är. Det finns också en P-märkning som avslöjar kvalitetsnivån på tillverkningen.

Fönster finns i många sorter

Fönster är tillverkade i många olika stilar, inklusive enkelhängd, dubbelhängd, glidande / horisontell, markis, behållare, hölje, jalusi, fast, vik eller båge och trädgård. De flesta bygglager har dubbla hängande fönster i standardstorlek – den vanligaste stilen. Många andra typer av fönster måste beställas speciellt. Ovanliga storlekar på alla fönster är specialbeställningsartiklar. Om det är möjligt är det bäst att ersätta befintliga fönster med fönster av samma storlek. Byta fönster kostnad

Trä är bäst – men dyrast

Materialet i ett fönster – förutom glas – kan vara vinyl, metall, trä och trä med vinyl- eller metallbeklädda exteriörer. Trä är mer energieffektivt än antingen vinyl eller metall. Att bekläda utsidan av träfönstret eliminerar emellertid behovet av att måla vid installationen och kräver mindre underhåll i framtiden. De klädda träfönstren är dyrare än något av fönstren i annat material.

Nybyggnad eller ersätta gamla fönster?

Fönster är tillverkade i två typer: nybyggnad och ersättning. Nya konstruktionsfönster blir installerade från utsidan, utan interiör eller yttre dekor på plats vid installationen. Fasader och fönsterlister installeras efter att fönstren är på plats. Vid ersättningsfönster blir nya bågar tillverkade, vilka blir monterade i den befintliga karmen. Helskärmsmetoden är också bäst om du byter ut fönsterlister inomhus och utomhus. Kolla med Wisti fönster för bäst resultat vid byte av fönster och dörrar.